diumenge, 21 de desembre del 2014

Argumentació entorn a "Guanyar-se la vida"

Que entenem per guanyar-nos la vida? Potser tots ens responem el mateix: treballar per tenir una posició en el món, la necessitat d’integrar-se productivament en la societat, realitzar tasques remunerades... Hi ha un moment a la vida en el qual els joves marxen del costat dels pares per intentar guanyar-se la vida amb esforç. Però, al integrar-nos en la societat, obtenim identitats morals, és a dir, formem el nostre jo. La manera amb la que cadascú es guanya la vida dona lloc a la formació de l’individu, determinant en la persona la construcció de la seva personalitat.

Des de ben petits som educats amb la finalitat de fer-nos autònoms, de valer-nos per nosaltres mateixos i de ser capaços d’assolir allò que ens proposem. Com ja he dit abans, la forma amb la que cadascú escull per guanyar-se la vida ja sigui positiva o negativa i el mitjà que escollim per fer-ho farà de nosaltres la nostra personalitat. Si fem una ullada a la historia veurem que molts poetes, pintors, novel·listes filòsofs o músics han sigut condicionats en la seva vida, en la seva personalitat i, efectivament, en les seves obres per la seva manera amb la que han obtingut els mitjans per a subsistir. Els actes realitzats per a guanyar-se la vida han determinat el tipus d’home que és l’artista, han contribuït a la creació de la seva mentalitat, els seus sentiments i en el seu món personal.


Com ha conclusió, he de dir que guanyar-se la vida no és solament adquirir uns diners o un estatus, sinó les maneres amb las que arribem a ser essers autònoms i independents. Des de que naixem, sent nadons i fràgils, passant per la maduració corporal, desenvolupant les nostres funcions i capacitats fins arribar a integrar-nos com a persones autònomes en la societat. Aquest procés crearà la consciencia de cadascú, propietària dels pensaments i sentiments de la persona. La forma amb la que ens guanyem la vida farà de nosaltres allò que som o allò que volem ser. Serà part del nostre desenvolupament com a persona, donant lloc a la consciencia, al pensament, en definitiva, al ésser únic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Leopard Skin Pointer